RDÜ Hakkında

Rauf Denktaş Üniversitesi (RDU) adını; Kıbrıs sorununa adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulma konusunda Kıbrıslı Türklerin haklarını savunan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Rauf Raif Denktaş’tan almıştır.

Değerler ve İlkeler

Taahhüt – öğrencilere, mezunlara, çalışanlara ve topluma ve hizmet kalitesine adamışlığını sürdürür.
Adalet ve Eşitlik – ırk, renk, etnisite, cinsiyet, yaş, sakatlık, dini inançlar, siyasi tercihler ve vatandaşlık temelinde ayrımcılığa veya tacize karşı durmaktadır.

Akreditasyon ve Üyelikler

Şu anda RDU, Almanya’daki FIBAA ve ASIIN gibi güvenilir dış akreditasyon kurumlarından programlarının akreditasyonunu başlatma aşamasındadır. Bu süreç yalnızca programların kalitesini garanti altına almaz, aynı zamanda RDU’da öğretme ve öğrenme kalitesinin daha da artırılması için…