RDÜ Hakkında

Fakülte
Hazırlık Okulu
Program

“Gençlerin en önemli meselesi, sağlam değer ölçülerine ve sıhhatli bir şahsiyet yapısına sahip olarak yetişmelerinin teminidir.”

Rauf Raif Denktaş, TRNC Founding President

Biz Kimiz ?

Rauf Denktaş Üniversitesi (RDU) adını; Kıbrıs sorununa adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulma konusunda Kıbrıslı Türklerin haklarını savunan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Rauf Raif Denktaş’tan almıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da bulunan RDU; Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurumu (YÖDAK) ve KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından tanınan bir üniversitedir.

RDU ders programları için, Uluslararası İşletme Yönetimi Akreditasyonu Vakfı (FIBAA) ve Akademik Programların Akreditasyon Kalite Güvence Ajansı (AQAS) gibi güvenilir akreditasyon kurumlarından akredite olma sürecini başlatmıştır. Uluslararası Hukuk Becerileri Sınavı (TOLES) ve Uluslararası Yüksek Öğrenimde Kalite Güvencesi Ağları (INQAAHE) üyelikleri vardır. Güvenli ve sıcak çevresi, hoş iklimi ve güzel kumsallarıyla bilinen Kuzey Kıbrıs’ta bulunan Rauf Denktaş Üniversitesi, lisans eğitiminizi tamamlamanız için ideal bir yerdir. Avrupa standartlarında kaliteli eğitim sunmaktadır ve eğitim dili İngilizce ve Türkçedir.

RDU, müfredatlarının uluslararasılaştırılmasına ve mezunlarının istihdam edilebilirliğine önem ve öncelik vermektedir. Bundan hareketle, her program hedef ülkelerin ekonomileri, kültür ve değerleri, kanun ve yasaları dikkate alınarak tarasarlanmış; ilgili işverenlerin, meslek sahiplerinin ve akademik danışmanların görüşleri alınarak hazırlanmıştır.

Şu anda RDU, 4 fakültesinde 9 lisans programı vardır. RDU’daki programlar Amerikan Kredi Sistemi ile uyumludur ve aynı zamanda öğrencilerin ders yükleri dikkate alınarak hazırlanan Avrupa Kredi ve Transfer Sistemi (ECTS) ile dikkatle değerlendirilmiştir. İngilizce Hazırlık Okulunda , yeni başlayanlar için yoğun İngilizce dersleri sunulurken, İngilizce seviyesi daha iyi olan öğrencilere, İngilizce derslerinin yanı sıra matematik, bilgisayar becerileri ve iletişim kursları da sunulmaktadır.