Rauf Denktaş Üniversitesi Inqaahe’ye Üye Oldu Önemli Üyelik

2017-2018 Öğretim yılında öğretime başlayacak olan Rauf Denktaş Üniversitesi, Uluslararası Yüksek Öğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği’ne (INQAAHE) üye oldu. Lefkoşa Surlariçindeki geçici kampüsünde eğitim verecek olan Rauf Denktaş Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, tüm kalite güvence ajanslarının üst kuruluşu olan INQAAHE’de halen 200’ün üzerinde kalite güvence kuruluşu ve 180’in üzerinde ise üniversite üyedir.

INQAAHE’nin temel misyonu, kalite güvence konularında iyi örnekleri üyeleri ile paylaşması ve ulusal ve uluslararası akreditasyon kuruluşlarını değerlendirmek ve onlara yön vermektir. Bu çerçevede INQAAHE üniversitelerde kaliteli eğitim verilmesine yönelik olarak çalışma yapan en üst kuruluştur.

Geçtiğimiz ay içerisinde INQAAHE’ye üye olan Rauf Denktaş Üniversitesi, INQAAHE’nin 2-4 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan genel kurul toplantısına davet edildi. Rauf Denktaş Üniversitesi’ni temsilen INQAAHE genel kurulu’na katılacak olan Rauf Denktaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, örgütün faaliyetleri, bütçesi ve ileriye dönük planları ile ilgili görüş belirtip oylamaya katılacaktır.

Rauf Denktaş Üniversitesi Rektörü Prof. Bıçak, söz konusu önemli bir uluslararası toplantıda Rauf Denktaş Üniversitesi’ni layıkıyla temsil etmenin yanında, gerek Arap ülkelerinden ve gerekse Afrika’dan gelecek olan kalite, güvence ajansları direktörleri ve üniversite rektörleri ile mevcut ilişkilerin devam ettirilmesi ve yeni işbirliği girişimlerinin başlatılmasının önemine dikkat çekti.