Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak Arap Yüksek Öğretim kalite güvence birliği’nin toplantisina davet edildi.

Rauf Denktaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak Arap Yüksek Öğretim Kalite Güvence Birliği’nin (ANQAHE) geçtiğimiz hafta içerisinde Kuwait’te Kuwait Ulusal Yüksek Öğretim Akreditasyon ve Kalite Güvencesi Kurumu’nun (NABAQ) ev sahipliğinde gerçekleştirdiği Üçüncü Bölgesel ANQAHE Konferansı “21. Yılda Yüksek Öğretimde Kalite: Etkin olma ve değer katma” konferansına katıldı. Suudi Arabistan, Bahrein, Oman, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Lübnan, Fas olmak üzere birçok Arap Ülkesinin Akreditasyon ve Kalite Güvence veya Yüksek Öğretim Dairesi Başkanları katılmıştır.

Üç gün süren Arap Ülkeleri Kalite Güvence Toplantısının ilk günde 4 atelye çalışması gerçekleştirilmiştir. Bunların içinde “Program Öğrenim Çıktılarının Doğrudan ve Dolaylı Yöntemlerle Değerlendirilmesi” ile “Eğitim Sisteminin İyileştirilmesinde Ulusal Yeterlilik Çerçevesi’nin Rolü” atelye çalışmaları büyük ilgi gördü.

Konferansa davet edilen 4 davetli konuşmacılar arasından birisi olan Avrupa Kalite Güvence Ajansları Kayıt Kurumu (EQAR) Başkanı Dr. Karl Dittrich, Bologna Süreci, üniversitelerde 14 kalite güvence sistemleri ile ulusal kalite güvence ajanslarında aranan özellikleri anlattı. Taywan’dan davet edilen Taywan Yüksek Öğretim Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (HEEACT) Direktörü ise Kurumsal ve Program Akreditasyonu ile Asya – Pasifik Ülkelerindeki Uygulamaları anlattı.

Konferansın 3. gününde ise Oman Akademik Akreditasyon Oteritesi (QAAA) Başkanı Dr. Salim Razvi ile Bahrein Ulusal Yeterlilikler ve Kalite Güvencesi Kurumu Genel Sekreteri Dr. Tariq Al-Sindi ülkelerinini Ulusal Yeterlilikler Çerçevelerini anlattı. Konferansa Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden katılan Dr. Donald Stavb da Türkiye’de yeni kurulan Kalite Kurulu ve uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Daha once Birleşik Arap Emirliklerinde Arap Üniversiteler Birliği Genel Kurulu’na gözlemci olarak davet edilen RDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, üniversitelerimizde verilen kaliteli eğitimin idame ettirilmesi ve daha ileriye götürülmesi yanında, öğrenci portfoliosunun da çeşitlendirilmesinin önemine dikkat çekerek “bilhassa ülkemize çevreleyen Orta Doğu ve Arap Ülkelerindeki gerek Üniversite rektörleri olsun ve gerekse kalite güvence ajansları başkanları ile yüksek öğretim dairesi müdürleri ile iyi ilişkiler içerisinde olmanın birçokyararları olduğunu söyledi. RDÜ olarak kaliteli eğitim vermeye özen gösterdiklerini ve bunun ötesinde de “istihdam edilebilir” mezunlar vermeye özen gösterdiklerini söyledi.