fbpx

Prof. Dr. Hasan Ali Bicak Has Attended the Egyptian Higher Education Quality and Accreditation Authority Conference

Rauf Denktaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, 22-23 Nisan 2018 tarihlerinde Mısır Yüksek Öğretim Kalite ve Akreditasyon Otoritesi’nin (ANQAAE) Kahire’de 10. Kuruluş Yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlemiş olduğu Uluslararası Konferansa özel olarak davet edildi. Konferans protokolünde yer alan Prof. Bıçak, ANQAANE’nın gelişiminde katkıda bulunan birçok ülkenin kalite güvence kurumu direktörleri ile görüşme fırsatı elde etti. “Yüksek Öğretimde Kalite Güvencesi: Tanınma, Güven ve Uluslararasılaşma” konulu uluslararası konferansa, Amerika Akreditasyon Kurulu (CHEA) Başkanı Dr. Judith Eaton, Birleşik Krallık Kalite Güvence Ajansı (QAA) Direktörü Dr. Douglas Blackstock, Arap Ülkeleri Yüksek Öğretim Kalite Güvence Birliği (ANQAHE) Başkanı Dr. Badr Abul Ela ve daha birçok Arap ve Avrupa Ülkesi kalite güvence ajansı başkanı ve üniversite rektörleri katılmıştır. 2007 yılında kurulan Mısır Ulusal Yüksek Öğretim Kalite ve Akreditasyon Otoritesi Mısır yüksek öğretiminin gelişmesinde en önemli mil taşı olmuştur.

On yıllık süreç içerisinde yüksek öğretime kalite kültürünü yerleştirme ve iyi uygulamaları üniversitelerle paylaşma adına, kalite ölçüt ve süreçlerini geliştiren ANQAAE, üniversitelerini kurumsal ve program bazında değerlendirmeye başlamıştır. Bu gelişmelerde eski Milletvekili ve Badrawi Vakfı Başkanı Dr. Hossam Badrawi Arap Ülkeleri Yüksek Öğretim Kalite Güvence Birliği Eski Başkanı Dr. Nadia Badrawi’nin büyük katkıları olmuştur.

ANQAAE 10. Yıl Konferansında CHEA Başkanı Dr. Judith Eaton “Otonomi ve Sosyal Hesap Verebilirlik: Kalite Güvence Bir Tehdit mi?”, QAA Başkanı Dr. Douglas Blackstock “Kalite Güvencede Gelişmeler: Risk Tabanlı Yaklaşım”, ANQAHE Başkanı Dr. Badr Abul Ela “Körfez Ülkelerinde Kalite Güvence Uygulamaları”, CHEA Eski Danışmanı ve Fransa Yüksek Öğretim UNESCO Başkanı Dr. Stamenka Trumbic “Uluslararasılaşma ve Kalite Güvence” konularında sunumlar gerçekleştirdiler.

Konferans sonrasında Kahire’de kaldığı süre içerisinde RDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak bazı özel üniversiteleri de ziyaret ederek rektörleri ile görüştü ve ileride kalite güvence, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi konularında görüş alış verişinde bulundu.